Palautumisen palikat

posted in: Uncategorized | 0

Muuton tuoksinassa ja jetlagistä toipuessa on ravinto ollut viime päivinä entistä tärkeämmässä roolissa. Vähäinen uni aiheuttaa stressi tilaa kehossa ja urheilun kuormitus lisää sitä entisestään. Tarvitaan siis ravinteikasta ruokaa auttamaan kehoa selviämään stressistä ja korjaamaan aiheutuneet pienet vauriot. Tykkään itse syödä paljon anti-inflammatorisia ”voimaruokia” jotka edesauttavat palautumista ja tietysti (mielestäni) maistuvat hyvältä! Tässä top 5 lemppari anti-inflammatorista ruokaa joita syön lähes päivittäin.

Parsakaalia (eli broccolia niinkuin tapaan sanoa) ja kurkumaa! Näyttää epämääräiseltä mutta on niin hyvää ja terveellistä:)
Parsakaalia (eli broccolia niinkuin tapaan sanoa) ja kurkumaa! Näyttää epämääräiseltä mutta on niin hyvää ja terveellistä:)

-Parsakaali ja tummat lehtivihreät. No, oikeastaan kaikki kasvikset auttavat ja ne luovatkin mielestäni hyvän pohjan ruokavaliolle. Mitä värikkäämpää sen parempi!

-kurkuma (mauste). Jos lisäät vielä mustaa pippuria niin vaikuttavien aineiden teho voimistuu.

-marjat (siis ihan kaikki maistuu paremmin kuin hyvin…täällä ei mitään marjoja syrjitä;)

-vihreä tee

-pellavan, chian, tai hampunsiemenet. Näissä on paljon hyviä omega 3 rasvahappoja jotka vähentävät tulehdustilaa elismistössä.

P.S. En oikeasti asettele ruokaani näin...kippoon vaan ja ääntä kohden!
P.S. En oikeasti asettele ruokaani näin…kippoon vaan ja ääntä kohden!

Nämä kaikki ovat helposti saatavia raaka-aineita joten voimia antavaan ”juoksu-ruokaan” ei välttämättä mitään superfood kikkailuja tarvitse vaikka ne muodissa nyt ovatkin. Superfoodit eivät kuitenkaan ole mitään humpuukia vaan niillä voi vielä parantaa suorituskykyä kun perusta on kunnossa! Mitään ihme aineita ne eivät kyllä ole eikä niillä voi korvata muuten huonolaatuista ruokavaliota. Olen itse huomannut että ruokailun perustan ollessa kunnossa ja treenien ollessa kovia voi niistä saada lisäboostia sekä lenkkipoluille että muuhun elämään! Kannattaa kuitenkin tarkoin tutkia mitä superfoodeja ostaa sillä käsite itsessään on aika laaja ja jotkin tuotteet eivät ehkä ole sen super-hinnan arvoisia. Monet kun ratsastavat tällä superfood aallonharjalla ja käyttävät nimikettä vaikka näyttöä tehosta ei välttämättä ole.

Mutta semmoisella polttoaineella täällä juoksennellaan ja täytyy kyllä sanoa että onneksi koulu alkaa pian! Alkaa nimittäin olla vähän Wilson-olo…siis leffasta Castaway jossa Tom Hanks haaksirikkoutuu autiolle saarelle ja elelee siellä Wilson nimisen lentopallon kanssa. Heillä oli paljon hyviä yhteisiä keskusteluja (vaikkakin aika yksipuolisia;). Mutta onneksi on Skype niin ei tarvitse vielä mun ruveta jumppapallolle juttelemaan, haha! Tää juttu lähti nyt vähän käsistä mutta pointti oli varmaan että Eat Your Vegetables!

Kumpparit olit ehkä paras asia minkä tänne USAsta raahasin. Bring on the rain!
Kumpparit oli ehkä paras asia minkä tänne USAsta raahasin. Bring on the rain!

 

Leave a Reply