Koulutus ja urheilutausta:

National Academy of Sports Medicine (NASM) Certified Personal Trainer

American Red Cross Adult and Pediatric First Aid/CPR/AED

University of California Berkeley:

Bachelor of Arts in Integrative Biology (2010-2014)

Helsingin Yliopisto:

Master of Science in Translational Medicine (2014-   )

USA 2016 Olympic Trials Marathon qualifier

Kilpaurheilu UC Berkeleyn NCAA 1. divisioonan maasto- ja ratajuoksutiimissӓ

Turun Urheiluliiton jӓsen

Functional Foods kurssin luennoitsija (UC Berkeley Syksy 2013)

 

Omat ennӓtykset:

10km maantie: 35:00

Puolimaraton: 1:14:42

Maraton: 2:42:42

 

Olen Elisa Karhu, Amerikan-Suomalainen tai Suomen-Amerikkalainen kestävyysjuoksija ja biologi. Juoksukärpäsen puraisun sain 16-vuotiaana juostuani kylmiltään maratonin.  Siitä lähtien olen harrastanut kilpajuoksua ensin lukion tiimissä ja sen jälkeen UC Berkeleyn yliopiston joukkueessa. Kokemusta on kertynyt monen vuoden kilpaurheilun kautta NCAA:n ylimmällä tasolla missä olen ammentanut oppia loistavilta valmentajilta sekä olympiatason urheilijoilta. Viimeiset vuodet olen valmentanut itseäni ja yksilöllisen harjoitussuunnitelman myötä tulokset lähtivat 2013 huimaan nousuun yltäen Suomen tilastoissa kakkossijalle sekä maratonissa että puolimaratonissa.  Tulokset alittivat myös Rion olympialaisia varten asetetun USA:n yleisurheiluliiton Olympic Marathon Trials karsinta-ajan. Kuitenkaan itselleni kilpailu ei ole se kaikkein tärkein motivaationlähde, vaan juoksen rakkaudesta lajia kohtaan. Jo pienena tyttönä ensimmäisiin oppimiini lausahduksiin kuului ”mennään mettään”, -pitkä lenkki luonnon helmassa on edelleen parasta terapiaa mita tiedän!

 

Yksilöllistä valmennusta iloa vaalien ja sisua kehittäen

 

Valmennusohjelmieni kulmakivena pidän yksilöllisyyttä sekä iloa. Ilo ja liikunnasta nauttiminen onkin tärkea komponentti jonka itse lisäisin tuloksellisen harjoittelun pyhään kolminaisuuteen: treeniin, lepoon, ja ravintoon.  Näiden komponenttien tasapaino johtaa tulosten kehittymiseen sekä yleisen hyvinvoinnin kohenemiseen, -niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pidän tärkeänä että jokaiselle asiakkaalle rakennetaan yksilöllinen suunnitelma joka kattaa nämä osa-alueet tulosten optimoinniksi. Biologin tausta anatomian ja fysiologian opiskeluineen ovat vakuuttaneet minut nousujohteisen ohjelman käyttöön missä jäntevyytta (stability), voimaa, ja räjähtävyyttä kehitetään turvallisen progression kautta. Valmennukseen sisällytetään myös juoksuharjoittelua tukevaa lihaskuntoharjoitusta sekä palauttavaa korvaavaa harjoitusta, joka vähentää mahdollista rasitusvammariskia ja ylläpitää harjoittelun mielekkyyttä.

 

Tärkeinta minulle on auttaa asiakasta saavuttamaan tavoitteensa: oli se sitten maratonin juoksu, painon pudotus, terveellisten elämäntapojen omaksuminen tai sitten vaikkapa kilpaurheilu.  Koen onnistuvani kun pystyn auttamaan asiakasta löytämään itsestään sen sisun ja voiman jonka avulla tavoitteet saavutetaan ja haasteet voitetaan!