Kompressiota kehiin

posted in: Uncategorized | 14

Onkos nyt tullut joulu kesän keskelle? Nimittäin niin ihana paketti putkahti postissa perille että epäilin jo erehtyneeni vuodenajasta ;) Paketista paljastui lempimerkkini ProCompressionin kompressiosukkia! Nämä sukat on aivan parhaita ja on niin monta kertaa pelastanut jalkani turvotukselta matkustaessa, pitkinä koulupäivinä sekä maratonilla! Olen kokeillut vuosien varrella monia monia eri sukkamerkkejä mutta ProCompressioneissa on mielestäni ehdottomasti paras kompressio. Löysin kyseisen merkin muutamia vuosia sitten ja vanhimmat sukkani ovat edelleen kuin uusia. Ei venymisen tai löystymisen merkkejä toisin kuin muissa kokeilemissani malleissa. ProCompressioneissa on nimittäin medical grade ”graduated compression” teknologia joka johtaa parempaan verenkiertoon ja täten nopeuttaa palautumista ja poistaa turvotusta. Juoksun aikana ne taas tukevat ja vähentävät lihasten tärähtelyä joka vaikuttaa erittäin paljon etenkin pitemmillä matkoilla kuten maratonilla. Omat enkkani olen juossut kyseiset sukat jalassa ja huomennakin on tarkoitus vetää jalkaan uutuutta hehkuva pari!

IMG_7502IMG_7488 Sitä ennen myös lentomatkalle aion ehdottomasti laittaa kompressiosukat sillä jalkani tuppaavat turpoamaan lentäessä aika pahasti ja kisa on jo heti huomenna. Voin valehtelematta sanoa että käytän näitä sukkia päivittäin. Joko juostessa tai sitten koulussa ihan ”normaalien vaatteiden” alla (siis silloin harvoin kun nyt normaaleja vaatteita käytän haha! Trikoot on vaan niin mukavat :) ).

IMG_7498

ProCompression sukat on myös USAssa tehtyjä joka mielestäni näkyy laadussa. On myös mukava tukea pienempää yritystä kotikaupungistani San Diegosta ja tietää että sukkia ei ainakaan ole tuotettu missään Aasian perukoilla lapsityövoiman avuin. Myöskään ei haittaa että sukkia löytyy jos jonkinmoisissa väreissä ja kuoseissa! Niissä silmä lepää :)

sok

Jos rupesit himoitsemaan paria kokeiluun niin voin onneksenne nyt ilmoittaa että niitä saa vihdoin myös Suomesta! Koska seison vahvasti merkin takana päätin tuoda sukkia tänne Suomeen. Tilaukset voi siis tästä lähtien tehdä osoitteeseen elisa@ karhusportscience.com

Hintaa sukille tulee 45€ (+5€ postimaksu) tai yli kahden parin tilauksissa ilmainen postitus.

Tällä hetkellä sukkavarastosta löytyy mustia, violetteja, pinkkejä, ja turkooseja oransseilla raidoilla.

IMG_7482IMG_7475IMG_7471IMG_7470

Mukavaa kesää ja kepeitä lenkkejä!

14 Responses

 1. Kestävyysjuoksija

  Tämä ei liity tähän postaukseen, mutta kysyisin vähän neuvoa. Tietääkseni olet vegaani ja et syö viljoja? Mitä syöt päivän aikana ja miten saat tarpeeksi energiaa kun kulutat varmasti paljon koska urheilet?
  Olen siirtynyt eettisistä syistä vegaaniksi jonkin aikaa sitten, mutta olen huomannut harmikseni, ettei vatsan turvotus ole vähentynyt. Olen tullut siihen tulokseen, että sen täytyy johtua viljasta. Olen lukenut, että ne ketkä ovat jättäneet viljan pois niin olo on tullut paljon paremmaksi. Myös tutkittuani asiaa niin vilja on jopa haitallista, riippuen ihmisestä että kuinka hyvin haitat näkyvät/tuntuvat.
  Nyt siis päätin jättää viljan pois ja katsoa mitä tapahtuu. Olen käyttänyt viljoja aika paljon ja saanut niistä kylläisen olon pitkäksi aikaa. Millä voin korvata viljan niin, ettei koko ajan täydy olla syömässä? Treeneissäkin tulee heikko ja nälkäinen olo, jos olen syönyt vain salaattia tai hedelmiä. Mitä syöt aamupalaksi? Entä kannattaako syödä monta banaania päivässä ja onko siitä haittaa? Harrastan juoksua tavoitteellisesti, joten kulutus päivän aikana on melko suuri.
  Kaikki apu on tarpeen. Kiitos jos vastaat! :)

  • Elisa Karhu

   Hei! Itse syön paljon perunaa ja bataattia hedelmien lisäksi sillä niistä saa hyvin energiaa. (Esim. 1-1.5kg bataattia aterialla). Myös palkokasvit pitävät kylläisenä pitkään ja samoin siemenistä ja pähkinöistä voit saada lisä energiaa jos tuntuu että et pysty syömään riittäviä määriä hedelmiä yms. Aamupalaksi syön yleensä samaa kuin muutenkin: hedelmiä js bataattia sekä jotain vihreää. Ehdottomasti kannattaa syödä runsaasti banaaneja! Niistä saa hyvin energiaa ja ne sulavat hyvin. Ennen kisaa aamupalana syön monesti vaikka 6 banaania tai enemmänkin riippuen milloin kisa on. Mutta tosiaan itselleni bataatit ja peruna ovat hyvä tapa saada energiaa hedelmien lisäksi. Toivottavasti tästä oli jotain apua!

 2. Voisitko joskus tehdä ruokapäiväkirjaa? Olisi mielenkiintoista lukea :)

 3. Karri K

  Ja minä käyn täällä joka päivä monta kertaa jos ois tullu uus postaus mitä tapahtui Tukholmassa?

 4. Onkos sulla kokemuksia noista Pro Compressionin housuista?

  • Elisa Karhu

   Joo mulla on ollut kompressiohousut testissä ja voin kyllä suositella! Kompressio on tosi napakka eikä nyt yli vuoden jälkeen ole mitään löystymistä havaittavissa. En ole koskaan kisoissa käyttänyt mutta uskon että toimisi hyvin. Olen käyttänyt niitä myös vapaa ajalla palautumiseen tai ennen kisoja.

 5. Heippa!

  Onko kompressiosukista tulossa eri värejä(jotain sinistä tai vihreää).

  • Elisa Karhu

   Hei! Talla hetkella on sininen/turkoosi jossa orannseja raitoja. Muita vareja tulee myohemmin mutta en osaa viela varmuudella sanoa tarkempaa ajankohtaa.

 6. HeidiKR

  Miten noissa sukissa menee koot?

  • Elisa Karhu

   XS, s/m, L/XL Itse kaytan xs tai s/m ja jalka on kokoa 40 muistaakseni. Molemmat mahtuu minulle mutta xs tietysti vahan kireampi.

Leave a Reply