Hullu mikä hullu

posted in: Uncategorized | 0

Muistattekos vielä kun jonkin aikaa sitten tein postauksen siitä miten EI kannata valmistautua maratonille? No arvatkaas kuka nyt lähteekin maratonia kipittämään rikkoen aivan liian montaa postauksessani mainitsemaa pykälää? Niin, minäpä minä, -hullu mikä hullu. Vähän tuli puskista tämä maraton ja vielä viikko sitten selitin vakaumuksella että en varmasti juokse maratonia ennenkuin aikaisintaan ensi keväänä. Mutta nyt onkin sitten matka kohti SM maratonia puolentoista kuukauden treenillä. Siitäkin vähän yli viikko meni mahataudissa vuoteen pohjalla lepäillen…

Toissapäivänä tein ekan kovan vk-treenin yli yhdeksään kuukauteen (tuntuu niin oudolta sanoa vk kun olen tottunut puhumaan tempo juoksuista mutta yritetään nyt suomalaistua). Pääsin juoksemaan niin mahtavassa seurassa että en voinut kieltäytyä ja ai että jaloissa tuntuu vielä tänäänkin! En tiedä oliko viisain veto juosta ensimmäinen kova treeni näin pitkän tauon jälkeen kahdeksan päivää ennen kisaa. Toisaalta tämä koko homma on muutenkin niin pähkähullua että tuskin se voi tästä paljon pahemmaksi mennä, haha! En oo juossut pitkää lenkkiäkään yli yhdeksään kuukauteen joten katsotaan vieläkö jalat muistaa miten jatkaa sen paljon puhutun ”seinän” läpi. Itselläni ei ole vielä koskaan maratonilla tullut tämä seinä vastaan mutta nyt on semmoinen kutina että saatetaan tehdä tuttavuutta ensi viikonloppuna…:)

Juoksureppu selkään ja menoks!
Juoksureppu selkään ja menoks!

Silti on jotenkin ihmeen rauhallinen olo. Monesti olen ennen kisoja ollut ihan hermoheikko jännityksestä mutta nyt en tunne mitään. Eikun hetkinen, nyt rupesi vähän kipristelemään mahan pohjalla. Kai siellä on aikamoinen pilvi perhosia jotka vaan odottavat että päästän ne valloilleen. Nyt ne on vangittuna jonkun haavin alle sillä olen aika onnistuneesti sulkenut koko maratonin pois mielestäni. Paras olla ajattelematta liikaa ja vaan juosta. Pääni kun vaan usein tulee jalkojen tielle ja alkaa hidastamaan menoa. Antaa siis jalkojen määrätä tahti seuraavan viikon.

Ja jottei nyt menisi ihan liian ammattimaiseksi tämä kisavalmistautuminen niin sain vielä uudet kengätkin maratonia varten. Haha tämä on aina kaikilla listoilla varoitus #1 -älä missään nimessä laita uusia kenkiä kisaan! Mutta nyt runforestilta hommatut ihanat Saucony Kivarat pääsee tulikokeeseen! En ole vielä koskaan käyttänyt kyseisen merkin kenkiä mutta törmäsin niihin runforest.fi sivuja seilaillessani ja oli pakko kokeilla koska olen kuullut niistä paljon hyvää. Samassa paketissa tuli ihana juoksureppu jonka aion pistää käyttöön mitä pikimmin! Kävin eilen juoksemassa tosi kivan tyypin kanssa joka harrastaa polku/vuoristojuoksukisoja ja mulle tuli ihan hirveä hinku päästä semmoiseen kisaan! Joku kiva polku ultra tai vuoristossa 100km tai jotain vastaavaa? Nyt on tuo kätevä reppukin niin eikö se olisi vähän tuhlausta jos en menisi ja päästäisi reppua oikeaan käyttötarkoitukseensa? Hihi!

Uudet ihanaiset kengät! Näistä varmasti lisää myöhemmin...
Uudet ihanaiset kengät! Näistä varmasti lisää myöhemmin…

Noh, katsotaan sitä sitten jos olen vielä ensi viikonlopun jälkeen yhtenä palana…

Energistä sunnuntaita kaikille!

Leave a Reply