Pakastehedelmien metsästäjät

posted in: Uncategorized | 2

Ala-asteikäisenä lempi tv-ohjelmani oli Aarteenmetsästäjät. Tässä showssa Sydney niminen nainen ja hänen luotettava side-kick (olisikohan ollut Nigel?) matkaavat ympäri maailmaa etsien toinen toistaan mahtavampia aarteita. Jahtia vaikeuttaa tietysti ilkeät roistot jotka lyövät kapuloita rattaisiin ja yrittävät varastaa aarteet itselleen. Huippu ohjelma ja säälin jokaista joka jäi paitsi tästä helmestä lapsuudessaan ;)

 

No, pari päivää sitten löysin itseni lähes yhtä eeppiseltä aarrejahdilta. Kaikki alkoi kun lenkin päätteeksi päätin poiketa lähi-Alepan kautta hakemassa pakastehedelmiä. Suuntasin tutulle pakastehyllylle mutta siellä ammottikin hedelmien sijalla tyhjä kolo. Tässä vaiheessa fiksu kumppanini Nigel (*nimi muutettu yksityisyyden suojelemiseksi) ehdotti reissua Lidliin jossa hinnatkin ovat halvemmat. Ajoimme siis Lidliin ja mukaani tarttui sitä sun tätä mutta pakastealtaalla odotti jälleen pettymys. Päätimme sitten käydä vielä matkalla kotiin Prismassa koska sieltä nyt varmasti niitä hedelmiä löytyy. Suuntasimme suoraan pakastealtaalle ja kuinka ollakkaan, pakastehedelmät olivat taas loppuneet. Mutta koska me olemme kestävyysjuoksijoita (paino sanalla kestävyys) päätimme suunnata takaisin Lidlin vieressä olevaan S-markettiin. Ja taas meitä odotti pettymysten pettymys. Mutta kahta jääräpäätä ei näin vähällä lannisteta vaan päätimme suunnata toiseen Alepaan… Ja sitten kolmanteen, neljänteen ja viidennen jälkeen luovutimme lopulta. Aarteenmetsästys ei siis päättynyt yhtä onnistuneesti kuin lapsuuden lemppari ohjelmassa ja en saanut kaivattuja hedelmiä mukaan.

IMG_2892

 

Mikäs sitten tekee hedelmistä niin himoittavia aarteita? No, ne ovat tietenkin luonnon omia vitamiinipommeja! Täynnä mineraaleja, vitamiineja, fytokemikaaleja, antioksidantteja, kuituja, ja vettä täydellisessä makeassa paketissa. Ja näitä vitamiineja on turha yrittää korvata pillereillä sillä kokonaisuus ratkaisee. Yksittäiset vitamiinit eivät tuota samoja terveyttä edistäviä vaikutuksia kuin kokonaisista hedelmistä saadut ravinteet jotka muodostavat satojen ja kenties tuhansien muiden hedelmien sisältämien yhdisteiden kanssa aktiivisesti vaikuttavia kokonaisuuksia. Koska hedelmät ovat oikeita ravintoainepommeja on erittäin surullista nähdä miten monet nykyään kammoksuvat ja välttelevät niitä. Mutta kun niissä on liikaa sokeria! Sokeria ja hiilihydraattia! Siinä yleisin syy miksi hedelmät on nykyään pannassa. Ja tämän sokerikammon vuoksi kaikki terveyttä edistävät ravinteet jäävät syömättä.

IMG_2723

 

Hedelmistä saatu sokeri ei ole sama asia kuin paljon uutisoitu High Fructose Corn Syrup tai pelkkä valkoinen sokeri. Näissä ei ole mitään ravinteita tai kuituja kun taas hedelmissä sokeri tulee yhdessä muiden ravintoaineiden kanssa. Eli syökää ihmiset hedelmiä! Ne eivät ole epäterveellisiä etkä tule saamaan ”liikaa sokeria” hedelmistä. En ole kuullut yhdestäkään ihmisestä joka olisi sairastunut diabetekseen syötyään liikaa hedelmiä. Oletko sinä? Epäilen että et.

IMG_1715

Hyviä juoksuja ja muista haukata hedelmää! :)

2 Responses

  1. Asiaa! Hedelmät ovat ihan parhautta! Löytyykö papaijaa jostain pakasteena?

    • Elisa Karhu

      En ole harmillisesti löytänyt pelkkää papaijaa mutta Prismoissa, alepassa ja s-marketeissa myydään hedelmäsekoitusta jossa on myös papaijaa. Ainoastaan mangoa olen löytänyt erillisenä.

Leave a Reply