Kauas on pitkä matka

posted in: Uncategorized | 0

Huh! Tulipahan taas istuttua niin että takalistossa tuntuu varmaan vielä ensi viikollakin. Matka San Diegosta Helsinkiin oli juuri niin pitkä kuin muistelinkin. Eikä matkantekoa auttanut Tukholman lennonvalvonta laitteiden hajoaminen. Parin tunnin välilasku venyikin siis melkein viiteen mutta kyllä sitä sitten lopulta perille päästiin ja kaksi viimeistä päivää onkin mennyt mukavasti jetlag sumussa…
Taisinpa myös tapani mukaan tuoda sateet tullessani. Anteeksi suomen kansa, hehe. Nyt sitten onkin ihania muuttohommia edessä ja se on mars Ikealle tänään. Mukavan lenkinkin ehdin juosta täällä uusia maisemia tutkaillen. Ja kylläpä täällä suomessa onkin niin kauniita lenkkipolkuja! Jalatkaan eivät hirveästi painaneet vaikka pitkä lentomatka oli takana. Ennen mun jalat tuntui ihan puupökkelöiltä pitkän matkan jälkeen, mutta kehittämäni matkustus metodit vaikuttivat toimivan paremmin kuin hyvin! Tässä pari toimivaa kikkaa lievittämään matkustamisen rasitusta:
-Kompressiosukat! Käytän itse aina nykyään matkustaessa ProCompression kompressiosukkia jotka edistävät verenkiertoa ja estävät nesteen kerääntymisen jalkoihin.
-Varaa käytäväpaikka. Käytäväpaikalta on helppo nousta vessareissulle ja jaloittelemaan ärsyttämättä kanssa matkustajia.
-Liikuttele jalkoja. Tämä menee ehkä yhteen edellisen kohdan kanssa mutta nilkkojen pyörittely, pohkeiden nosto ja muut venyttelyt auttavat verenkierron ylläpitämiseen.
-Juo paljon. Nesteytys on tosi tärkeä sillä muuten tulee nuutunut olo ja turvotus pahenee. Ja koska käytäväpaikka on varattu voi huoletta juoda ja rampata vessan ja penkin väliä:)
-Tuo omat eväät. Tämä on ehkä makukysymys mutta lentokoneruoka ei useinkaan ole kovin herkullista tai ravitsevaa. Pakkaankin aina kassiin omat eväät joilla energiatasot pysyy hyvänä.
-Koita nukkua. Hahaa tää oli vitsi! Eihän kukaan oikeesti pysty nukkumaan lentokoneessa? No ihan vakavissaan olisi hyvä jos voisi nukkua lennolla mutta harmillisesti omalla kohdallani tämä ei toimi. Kaikkien yritysten jälkeenkin tuloksena on vain katkennut niska.
Mutta siinä näitä tärkeimpiä käytäntöjä vähiten tuskaisaan matkaan. Nyt kun perille on päästy onkin seuraava taisteluni unirytmin suomen aikaan mukauttamisen kanssa! Tähän asti taistelussa elisa vs jetlag taitaa olla jetlag voitolla 2-0. Noh, lähdenkin tästä koittamaan jos pieni happihyppy toisi lisää virtaa koneeseen!
Hyvää Perjantaita kaikille!

P.S. Sorry ei kuvia sillä mulla ei ole tietokonetta vielä käytössä vaan näpyttelen kännykällä postausta!

 

Leave a Reply